דופק החיים 8.8.2024

08/08/2024

שלום לתושבי ומינויי אתר שדה נחמיה

השבוע עדכנו את רשימת המנויים על פי מרשם האוכלוסין שקיבלנו ממזכירות אג"ם. נוספו מיילים רבים של תושבים שנעדרו מהרשימה הקודמת, שלא עודכנה מספר שנים. חידושי אתר שדה נחמיה מופץ למינויים אחת לשבוע עד שבועיים. אני מניח שיהיו כאלה שעד היום לא קבלו את הפרסומים שלנו וישמחו לקבל אותם. מי שהמייל הזה יהיה להם מיותר יוכלו להסיר אותו בלחיצה אחת. 

סוף שבוע רגוע.

אמנון ארבל

אחרי 9 חודשים בגן מקלט ילדי שדה נחמיה מגיל 3-6 חוזרו לגן שלהם - גן שיטה !

מילה טובה ומרגשת. הבוקר, אחרי יותר מעשרה חודשים, ילדי גיל הרך של הקיבוץ, סוף כל סוף עברו לגן שיטה החדש, המשופץ, המואר והממוגן. אין ספק שזו נקודת אור ענקית בחיי הצוות, הילדים וההורים. בתקופה מורכבת שכזו, אנו חייבים להמשיך לשדר רוגע, נוחות ושגרה לילדים, ואין יותר יציב ממסגרת נעימה עבורם. כל זאת לא היה קורה ללא עזרתם של אנשים טובים! 

ב- My Ynet  קיבוץ 28.7.2024 נכתב: קיבוץ שדה נחמיה שלא פונה, נאלץ להפעיל את גני הילדים במקלטים מתחת לאדמה מאש תחילת המלחמה. אחרי 9.5 חודשים נחנך מבנה גן ממוגן לילדי הקיבוץ.  מתנדבים מהתנועה הקיבוצית ואנשי הקיבוץ ניקו את הריהוט שהעלה אבק, כמו גם המשחקים והספרים האהובים. כולם הוכנסו לתוך המבנה הממוגן, לשמחתם הגדולה של הילדים והוריהם.

לפני במקלט

עכשיו בגן המוגן


לתמונות נוספות מימי המקלט והפעילות בגן המשופץ.

נפילות לאורך הבניאס גרמו לשריפה

לתמונות נוספות של יאיר ורעיה שלח

פרויקט הורים ערים

הקיץ התחיל ואיתו הנוכחות של ילדים ונוער על הדשאים, בנחל ובמגרשי המשחקים, בשעות הערב ובלילה. קבוצת "הורים ערים" זו קבוצת מתנדבים שתפקידה להנכיח את "רוח המבוגר" להזכיר לילדים ולילדות שיש מי שרואה אותם ושומר עליהם במידת הצורך.


פעילות החינוך הבלתי פורמלי בשיאה

בת אל שלום נברו מדווחת על פעילות עם כמעט 80 ילדים מכיתות א'-ו' שנרשמו לקייטנות בקיבוץ. השבוע בילו הילדים במחנה צופי, בבריכה בקיבוץ עמיר, יום אתגרים בקיבוץ, מיני יום הילד, פארק המשפחה בכרמיאל ועוד. תודות לצוותים שלנו שרובם הגיעו לכאן מתוך שליחות לאומית ובזכותם הילדים שלנו צוברים חוויות יפות גם בקיץ הזה.


לתמונות נוספות מפעילות הקיץ

חברים צעירים על שינוי התקנון

בקרוב יעלה להצבעה באספה הכללית של הישוב שינוי תקנון האגודה המוניציפלית. השינוי המוצע יאפשר לוועדת הקבלה לקבל לתושבות מי שגר בישוב ואינו בעל בנכס. ועדת קבלה ליישוב פועלת מתוקף חוק "פקודת האגודות השיתופיות", שחוקק ב-2011, ונועד לשרת יישובים קהילתיים בגליל ובנגב. החוק מגדיר קריטריונים על פיהם רשאית ועדת קבלה שלא לקבל מועמד לתושבות. שניים מבין הקריטריונים הללו דואגים לכך שהמועמד יקים את ביתו ביישוב וייקבע בו את מרכז חייו.

כל יישוב רשאי על פי תפישת עולמו החברתית לקבוע קריטריונים משלו ובלבד שלא יסתרו את רוח החוק. בשדה נחמיה חיים שוכרים ארוכי טווח שקבעו את ביתם ביישוב למרות שאינם בעלי נכס. אם יתקבל השינוי המוצע תתאפשר קבלתם לחברות. חשוב להבהיר שהתקנון עליו מדובר הוא התקנון של היישוב הקהילתי (האגודה המוניציפלית) ולא של האגודה השיתופית החקלאית (האגש"ח) המחזיקה בענפי החקלאות ובנכסים היצרניים של הקיבוץ.

על רקע ההצעה לשינוי התקנון התפתח דיון מעניין בקבוצת הוווטסאפ "חברים צעירים שדה נחמיה". נביא כאן את עיקרי הדיון.

..... המטרה: לאפשר לתושבים שאינם בעלי נכס בקיבוץ, הגרים כאן מעל 5 שנים, להתקבל לאגודה המוניציפלית (אג"ם), בוועדת קבלה פנימית. לא רק בעלי נכס. זה אומר הגדלה משמעותית של בעלי זכות הצבעה והחלטה על אורחות החיים בישוב. 

שאלות שעולות:

מאיזה גיל ניתן להתקבל לחברות באגם?

מה האינטרס של תושב ללא נכס להיות חבר אגם?

מה האינטרס של  הישוב / שלנו לקבלו כחבר אגם?

אשמח להערות והארות בנושא טרם אסיפה.

.....  המטרה שיוכלו לקחת חלק בהחלטות ולשבת בוועד, אין הרבה כאלה

... שווה להכניס קריטריון של גיל כניסה וגם שזה מותנה במגורים בקיבוץ (לא ראיתי שזה מופיע).

.... בתור מי שהעלה את הנושא כבר לפני כמה שנים, יש אנשים שחיים כאן בשכירות כבר שנים רבות, ולעומתם יש בעלי בתים שמשכירים דירות, לא גרים כאן אבל יש להם זכות הצבעה. להם אי אפשר להפסיק את החברות. אז עדיף שנכניס לחברות אנשים שחיים כאן.

... נכס הוא דבר מחייב יחסית ומקבע. מה מעמדו של תושב ללא נכס שהתקבל ואחרי כמה שנים עוזב? כך עשוי להיות מצב שיש לנו חברים בקהילה שחיים בחוץ ומחליטים על מה שקורה בפנים. לא שזה לא קיים היום אך זה צפוי להתרחב. זה דבר שעשוי להקשות על שימור המרקם ואורחות החיים הקהילתיים שמאפיינים את היישוב וגם כך הם שבריריים למדי.

... אני מבין שיש פה אנשים שנמצאים שנים רבות בקיבוץ ותורמים, חלקם חברים טובים מאוד שלי. יחד עם זאת נראה לי שבניסיון ''להכניסם כשווים'' בקהילה פותחים פתח לחוסר יציבות.

... בגלל זה צריך לבקש שחברות תהיה מותנת במגורים ביישוב.

... לתחושתי גם כך קשה לשמור על אורחות החיים הקיימים והקיבוץ משתנה באופן שקשה לשלוט על כך. כמי שגדל כאן זה קשה לפעמים, על אף שהשינויים דרושים לפעמים וזה מובן.

... ברגע שעוזבים מתבטלת החברות ?

... חברות באגם בעצם מקנה רק זכות הצבעה נכון?

... לא חושבת שיש פה כאלה אחוזי הצבעה גבוהים של מי שחי פה, אז החשש שאנשים יטרחו להמשיך להצביע אחרי שכבר לא יגורו פה ולא יהיה להם כאן נכס, לא נראה לי כזה ריאלי.

... אם נחשוש מכל דבר לא נזוז לשום מקום.

... אפשר אולי למצוא נוסחה להחלטות על פי תושבות ולא חברות. סתם זורק:

למשל מי שיש לו ילדים במערכת יוכל להשתתף בהצבעה או דיון רלוונטי לחינוך... או חזות הישוב וכאלה דברים.

... האינטרנט שלנו הינו לייצר מצב שהאנשים לא יהיו שקופים. מי שמבקש להשפיע, יוכל לעשות כן באמצעות בקשה לחברות באגם. כך יוכל לתת את דעתו בהחלטות המתקבלות כאן ולהיות שותף בוועדות השונות באגם.

... אפשר לצמצם את זכות התושבות באג"מ באמצעות כללים כמו: בעלי ילדים המתחנכים בקיבוץ, מי שכבר הקים משפחה וכו'... לא כל סטודנט ב"שיכון דיזינגוף" יכול ככה להצטרף.

... סטודנט שחי פה 5 שנים... הוא לומד לדוקטורט...בגלל זה הזכות היא לאחר 5 שנים, ואם סטודנט לשעבר גר כאן נשמח לדם חדש בקהילה.

... מי שחי פה 5 שנים יש לו זיקה לקיבוץ. והייתי רוצה שמי שרוצה להיות חלק שייקח. עם הסמכות באה אחריות.

... לא ממש מבין ממה יש לחשוש. צריך לצאת מהקופסה. אותם אנשים כבר שנים פעילים בשביל כל הקהילה. החלטות הוועד הן הפיכות ולא חורצות גורלות. זאת דרך לצרף שותפים חדשים מכל הגוונים לקהילה.

שדה נחמיה מהאוויר

 

תגובות לדף זה
תגובה חדשה

עדיין אין תגובות לדף זה.
מוזמנים להגיב!

חסר רכיב